Kanalizācijas izbūve paša spēkiem

Vārdu salikums kanalizācijas sistēma iespējams nav pats populārākais mūsu ikdienas leksikā, taču tas sevī ietver tik daudz komforta, bez kura mūsdienās nu nekādi vairs nav iespējams iztikt. Kanalizācijas sistēmas izveide privātmājai var likties diezgan sarežģīts process, kuru labāk uzticēt profesionāļiem, taču patiesībā tā neprasīs nemaz tik daudz pūļu un finanšu resursu, īpaši, ja maksāsiet tikai par atsevišķiem darbiem. 

Lasīt rakstu
Vieglas un izturīgas tilpnes mājsaimniecībai, biznesam un ugunsdrošībai

Katrā mājsaimniecībā, kam ir autonoma ūdensapgāde un kanalizācija, ir vajadzīgs risinājums notekūdeņu uzkrāšanai vai attīrīšanai. Neatkarīgi no tā, vai uzstādīta tiek vienkārša tvertne, septiķis vai bioloģiskā attīrīšanas iekārta, to galvenā sastāvdaļa ir atbilstoša lieluma tilpne Arī uzņēmumiem, kam jāglabā dažādas ķīmiskas vielas un šķīdumi, lauksaimniecībā, un, jo īpaši ugunsdzēsības un glābšanas dienestam bez dažādām tilpnēm neiztikt. Notekūdeņi un šķidras vielas, ko senāk turēja betonētās bedrēs un grodos, tagad tiek uzglabāts kompozītmateriālu tilpnēs, kuru tehniskās īpašības ļauj tās gan viegli pārvietot, gan uzstādīt, gan izmantot visdažādākajos veidos, vienlaikus sniedzot garantiju, ka uzglabātie notekūdeņi vai šķidrumi nenoplūst.

Lasīt rakstu
Kas jāzina, pirms uzsāc kanalizācijas izbūvi

Pirmais solis, kas būtu jāizdara, pirms uzsāc kanalizācijas izbūves darbus, – ir jādodas uz tuvāko būvvaldi, lai noskaidrotu, kādi nosacījumi kanalizācijas izbūvei ir konkrētajā pašvaldībā un kādas kanalizācijas sistēmas izbūves ir atļautas šajā teritorijā.

Lasīt rakstu
August Latvia serviss kanalizācijas izbūve, montāža un tīrīšana

Lai arī jaunbūves projekts var saturēt daudz estētisku un pat māksliniecisku vērtību, būvniecība jāsāk ar praktisko pusi – komunikāciju plānošanu un izbūvi, tajā skaitā ar kanalizāciju. AUGUST LATVIA SERVISS ir viens no pieredzējušākajiem uzņēmumiem Latvijā, kura portfolio ir vairāk kā 10 000 realizēti projekti kaimiņvalstīs, kā arī Eiropā, Āzijā un pat Āfrikā, savukārt, Latvijas tirgū vairāk par 3000 projektiem, kuros uzstādītas dažādas kanalizācijas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas.

Lasīt rakstu
Jaunums Latvijas tirgū: Saules ūdens sildītāji (kolektori)

Vēlies nemaksāt par karsto ūdeni? SIA August Latvia Serviss piedāvā risinājumu. Saules ūdens sildītājs paredzēts, lai ar to vasaras mēnešos varētu daļēji vai pilnīgi nosegt nepieciešamo karstā ūdens slodzi. Kaut arī saules sistēma neaizvieto tradicionālo karstā ūdens apgādes sistēmu, tomēr tā var nosegt no 50% līdz 80% no ikgada slodzes.

Lasīt rakstu
Bioloģiskās attīrīšanas iekārtas vietā tev var pārdot mucu

Izmaiņas jaunajos 2014. gada 25. marta Ministru Kabineta noteikumos Nr.156 "Būvizstrādājumu tirgus uzraudzības kārtība" ir radījušas situāciju, ka Latvijā privātteritorijas apsaimniekotājam, piemēram, privātmājas vai neliela viesu nama īpašniekam bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas vietā likumīgi var pārdot kanalizācijas septiķi, kas tehnoloģiski ir parasta muca un, protams, nenodrošina nedz saimniekam nepieciešamo attīrītā ūdens kvalitāti, nedz ērtu iekārtas apkalpošanu,  kā arī citas priekšrocības," uzsver "August Latvija Serviss" sertificētu notekūdeņu attīrīšanas iekārtu tirgotājs Armands Urmons.

Lasīt rakstu